I december finns det inte så mycket att göra åt odlingen. Kälen har kommit, i alla fall tillfälligt... så att bearbeta något ute är svårt... Då passar jag på att ta hand om lite kött... Höstens jakt var lyckosam och boxen är till brädden fylld med (före detta) lycklig älg...
Jag är uppvuxen på torkat renkött och senast när jag skulle handla det kostade det 950 kronor kilot, vansinnigt dyrt, i alla fall enligt min respektive som bara tycker att det smakar salt och metall... (otacksam inställning enligt mig)
Jag insåg iaf att det kanske är i dyraste laget, då alla barn och jag älskar det torkade renköttet blir det dyra bastubad...
Då fick jag tipset om lufttorkningsvacuumpåsar av en dam. Magiskt bra tips! Jättelätt att använda, först saltar jag köttet i några dagar. Sen packar jag in det i vacuumpåsar och låter det ligga på galler i kylen i ca 4 veckor...
Då jag är ny på området vågar jag inte ta ut svängarna så jag väger och mäter...
1. Salta ur köttet ordentligt i 3 dagar i kylen. (Ca 1 matsked salt per kg i en plastpåse) jag vänder påsen minst en gång per dag.
2. Ta upp köttbiten och torka av ordentligt. Väg den och tillsätt 26 g salt per kg samt kryddor som rostas i stekpanna innan de klappas in i köttet.
3. Köttstycket placeras i vakuumpåse i kylen i 4 veckor.
Jag är uppvuxen på torkat renkött och senast när jag skulle handla det kostade det 950 kronor kilot, vansinnigt dyrt, i alla fall enligt min respektive som bara tycker att det smakar salt och metall... (otacksam inställning enligt mig)
Jag insåg iaf att det kanske är i dyraste laget, då alla barn och jag älskar det torkade renköttet blir det dyra bastubad...
Då fick jag tipset om lufttorkningsvacuumpåsar av en dam. Magiskt bra tips! Jättelätt att använda, först saltar jag köttet i några dagar. Sen packar jag in det i vacuumpåsar och låter det ligga på galler i kylen i ca 4 veckor...
Då jag är ny på området vågar jag inte ta ut svängarna så jag väger och mäter...
1. Salta ur köttet ordentligt i 3 dagar i kylen. (Ca 1 matsked salt per kg i en plastpåse) jag vänder påsen minst en gång per dag.
2. Ta upp köttbiten och torka av ordentligt. Väg den och tillsätt 26 g salt per kg samt kryddor som rostas i stekpanna innan de klappas in i köttet.
3. Köttstycket placeras i vakuumpåse i kylen i 4 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar